TOSTY z patelni

TOSTY Z PATELNI

NIEZWYKLE SMACZNE ŚNIADANIE 


SKŁADNIKI

  • pieczywo tostowe 
  • ser żółty (u mnie gouda)
  • ketchup
  • pomidor 
  • cebula lub por
  • słodka papryka
  • sól i pieprz
  • masło 

PRZYGOTOWANIE

Jeśli lubisz tosty, spróbuj ich w nowej odsłonie, czyli przyrządzanych na patelni

Kromkę chleba tostowego posmarować ketchupem. Położyć na nią ser, szynkę (ulubioną wędlinę), plasterek pomidora i pokrojonego pora. Przykryć kromką chleba z masełkiem. Do naczynia wbić dwa jajka, posolić, dodać łyżeczkę słodkiej papryki (dla smaku można wędzoną) wszytko razem wymieszać. Przygotowane kanapki zanurzyć w jajku i smażyć ok. 3 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Tosty z patelni wyłożyć na papierowy ręcznik, tak żeby odciekły z tłuszczu, można podawać je z ketchupem.

tosty z patelniSmacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii cebula, jajka, ketchup, papryka, przyprawy, ser żółty, smażone, śniadanie, tosty i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *