Syrop z malin NA GORĄCZKĘ

SYROP Z MALINSyrop z malin ma mnóstwo witamin B1, B2, PP oraz C. Świetnie rozgrzewa, zatem jest niezastąpiony przy zbijaniu gorączki.

Syrop robimy z 2 kg mali (można je zebrać lub kupić w sklepie). wysypujemy je warstwami do garnka i przesypujemy cukrem (pół kg cukru). Czekamy 20 minut, aż owoce zaczną puszczać sok. Kładziemy garnek na ogniu, po zagotowaniu podgrzewamy jeszcze przez 3-5 minut. Przecedzamy przez sitko i ponownie podgrzewamy.  Przelewamy do słoiczków i stawiamy wieczkiem do dołu.

Syrop należy stosować 3 razy dziennie po łyżce. Można stosować profilaktycznie do codziennej wieczornej herbatki po łyżeczce syropu. Warto podawać syrop na przeziębienie dzieciom.

SYROP Z MALIN 2

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii maliny, owoce, syrop i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *