SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ I TORTELLINI
SKŁADNIKI
- opakowanie 250 g tortellini z mięsem
- 1 puszka ciecierzycy konserwowej
- 1 ogórek zielony
- mały słoiczek papryki konserwowej
- natka z pietruszki
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- sos sałatkowy francuski 1 opakowanie
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Pierożki tortellini ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, a gdy przestygną, wrzucić do dużej miski. Dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę. Natkę z pietruszki opłukać, wysuszyć i posiekać. Paprykę konserwową odcedzić i pokroić w kostkę. Dodać pokrojonego w kostkę ogórka. Dołożyć do reszty składników. Do oliwy z oliwek dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.