ŁOPATKA PIECZONA W KETCHUPIE
SKŁADNIKI
- 1 kg ł0patki wieprzowej
- 2-3 cebule
- 250 ml ketchupu
- 1/3 szklanki dżemu (np.: brzoskwiniowego)
- 3 łyżki oleju
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE
Karkówkę umyć i osuszyć, pokroić w plastry, a następnie posolić i popieprzyć. Cebule pokroić w piórka. W wysokim naczyniu łączymy ketchup, olej i dżem. Karkówkę i cebulę mieszamy z powstałym sosem. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Przygotowane mięso wkładamy do rękawa. Wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika i piec ok 1 godziny.
PROPOZYCJA PODANIA
makaron , ziemniaki lub ryż
Smacznego!
Informacje o Brzoza Gotuje
Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii
cebula,
dżem,
ketchup,
pieczone,
w sosie,
łopatka i oznaczony tagami
cebula,
dżem,
ketchup,
pieczone,
w sosie,
łapatka. Dodaj zakładkę do
bezpośredniego odnośnika.