Łopatka pieczona w ketchupie

ŁOPATKA PIECZONA W KECHUPIE 1

ŁOPATKA PIECZONA W KETCHUPIE


SKŁADNIKI

  • 1 kg ł0patki wieprzowej
  • 2-3 cebule
  • 250 ml ketchupu
  • 1/3 szklanki dżemu (np.: brzoskwiniowego)
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Karkówkę umyć i osuszyć, pokroić w plastry, a następnie posolić i popieprzyć. Cebule pokroić w piórka. W wysokim naczyniu łączymy ketchup, olej i dżem. Karkówkę i cebulę mieszamy z powstałym sosem. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Przygotowane mięso wkładamy do rękawa. Wstawić do nagrzanego do 195°C piekarnika i piec ok 1 godziny.

PROPOZYCJA PODANIA

makaron , ziemniaki  lub ryż

ŁOPATKA PIECZONA W KECHUPIE 2

Smacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii cebula, dżem, ketchup, pieczone, w sosie, łopatka i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *