ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE Z PIEKARNIKA
SKŁADNIKI
- ziemniaki
- olej
- bazylia
- słodka papryka
- pieprz
- sól
PRZYGOTOWANIE
Obrane i umyte ziemniaczki kroimy na ćwiartki. Skrapiamy olejem i oprószamy solą, pieprzem, papryka słodką i bazylią. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy były na każdej łódeczce.
Łódeczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 minut.
Smacznego!
Informacje o Brzoza Gotuje
Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii
pieczone,
ziemniaki i oznaczony tagami
pieczone,
ziemniaki,
zioła. Dodaj zakładkę do
bezpośredniego odnośnika.