LIŚĆ LAUROWY to jedna z najczęściej stosowanych przypraw w Polsce. Używana do wzmocnienia smaku różnych potraw. Warto dodać ją do zup, sosów zwłaszcza tych robionych na bazie gulaszu. Liść laurowy powinien znaleźć się w bigosie, pasuje do dań mięsnych, podkreśla smak galaretek.
Drzewo laurowe pochodzi z Azji Mniejszej, skąd rozprzestrzeniło się na obszary śródziemnomorskie.
Informacje o Brzoza Gotuje
Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii
przyprawy,
zioła i oznaczony tagami
liść laurowy,
przyprawy,
zioła. Dodaj zakładkę do
bezpośredniego odnośnika.