TOSTY Z PATELNI
NIEZWYKLE SMACZNE ŚNIADANIE
SKŁADNIKI
- pieczywo tostowe
- ser żółty (u mnie gouda)
- ketchup
- pomidor
- cebula lub por
- słodka papryka
- sól i pieprz
- masło
PRZYGOTOWANIE
Jeśli lubisz tosty, spróbuj ich w nowej odsłonie, czyli przyrządzanych na patelni.
Kromkę chleba tostowego posmarować ketchupem. Położyć na nią ser, szynkę (ulubioną wędlinę), plasterek pomidora i pokrojonego pora. Przykryć kromką chleba z masełkiem. Do naczynia wbić dwa jajka, posolić, dodać łyżeczkę słodkiej papryki (dla smaku można wędzoną) wszytko razem wymieszać. Przygotowane kanapki zanurzyć w jajku i smażyć ok. 3 minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z odrobiną masła. Tosty z patelni wyłożyć na papierowy ręcznik, tak żeby odciekły z tłuszczu, można podawać je z ketchupem.