KURCZAK CURRY Z WARZYWAMI
SKŁADNIKI
- 400 g piersi z kurczaka
- 180 g jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- 5 łyżeczek przyprawy curry
- sól
- warzywa na patelnię (np.: chińskie)
PRZYGOTOWANIE
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę. Posypać je przyprawą curry, aby pokryła całe mięso. Włożyć do miski. Czosnek przepuścić przez praskę, dodać i wymieszać z kurczakiem. Odstawić na ok. 15 minut do lodówki.
W tym czasie na rozgrzanej patelni smażyć mieszankę warzyw chińskich.
Mięso obsmażyć na rozgrzanej patelni ostrożnie, aby nie przypalić curry. Gdy poczuje się intensywny zapach dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Zmniejszyć gaz, wlać jogurt i mocno mieszać. Dodać wcześniej podsmażone warzywa. Wszystko wymieszać, podgrzać jeszcze przez chwilę. Potrawa będzie gotowa, gdy sos zgęstnieje.