Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 


SKŁADNIKI

  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 1 jabłko
  • sól i pieprz
  • papryka słodka
  • olej do smażenia
 

PRZYGOTOWANIE

Wątróbkę myjemy i zalewamy mlekiem, zostawiamy na około godzinę. Cebulę kroimy w piórka. Obrane jabłko kroimy w ósemki lub szesnastki.  Zamiast jabłka może być gruszka, a do tego możecie dodać pieczarki, fajnie smakują w tym daniu. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, aż będzie miękka. Dokładamy wątróbkę, obsmażam i doprawiam solą i pieprzem. W przypadku wątróbki innej niż drobiowa sól należy dodać pod koniec smażenia, wtedy nie będzie twarda.  Wątróbkę smażę, aż będzie rumiana, następnie dodaję jabłko i słodką paprykę do smaku. 

PROPOZYCJA PODANIA

 ziemniaki, ryż lub pieczywo

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 1

Smacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii cebula, jabłka, papryka, przyprawy, smażone, w sosie, wątróbka i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *