Łódeczki ziemniaczane z piekarnika

ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE Z PIEKARNIKA 1

ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE Z PIEKARNIKA


SKŁADNIKI

  • ziemniaki
  • olej
  • bazylia
  • słodka papryka
  • pieprz
  • sól

PRZYGOTOWANIE

Obrane i umyte ziemniaczki kroimy na ćwiartki. Skrapiamy olejem i oprószamy solą, pieprzem, papryka słodką i bazylią. Wszystko dokładnie mieszamy, tak aby przyprawy były na każdej łódeczce.

Łódeczki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 30 minut.

 ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE Z PIEKARNIKA 2

 Smacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii pieczone, ziemniaki i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *