TOSTY z opiekacza

TOSTY Z OPIEKACZA

 SZYBKIE, ŁATWE I CIEPŁE ŚNIADANIE 


SKŁADNIKI

  • pieczywo tostowe 
  • ser żółty (u mnie gouda)
  • ser topiony tostowy
  • pomidor 
  • cebula lub por
  • masło
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Pomidora umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać w drobna kostkę lub w piórka. Pieczywo posmarować masłem. na pieczywo położyć plasterek sera żółtego (ser można również zetrzeć i posypać kromkę). Położyć wędlinę, plasterek pomidora, trochę cebuli. Wszystko posolić i popieprzyć (można posypać oregano lub bazylią do smaku), przykryć plasterkiem sera topionego tostowego. Przykryć drugą kromką pieczywa. Tosty umieścić w nagrzanym tosterze na ok. 5 minut. Przekroić na pół, można podawać z ketchupem.

20190210_113253

Smacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii cebula, ketchup, przyprawy, ser żółty, śniadanie, tosty i oznaczony tagami , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *