Surówka z kapusty pekińskiej w śmietanie

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ W ŚMIETANIE


SKŁADNIKI

  • średniej wielkości kapusta pekińska
  • 3 średnie pomidory
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka posiekanego koperku 
  • 2 kopiaste łyżki śmietany
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE

Kapustę pekińska poszatkować. Pora pokroić w wzdłuż, a potem w paski. Zalać go wrzątkiem na kilka minut, następnie odcedzić i polać zimną wodą. Schłodzonego pora odcisnąć z nadmiary wody. Pomidora pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do miski, dodać koperek, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wymieszać. Podać od zaraz po przygotowaniu.

PROPOZYCJA PODANIA

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ W ŚMIETANIE

Smacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii kapusta, surówka i oznaczony tagami , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *