Sałatka z ciecierzycą i tortellini

SAŁATKA Z CIECIORKĄ I TORTELLINI 3

SAŁATKA Z CIECIERZYCĄ I TORTELLINI 


SKŁADNIKI 

  • opakowanie 250 g tortellini z mięsem
  • 1 puszka ciecierzycy konserwowej
  • 1 ogórek zielony
  • mały słoiczek papryki konserwowej
  • natka z pietruszki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sos sałatkowy francuski 1 opakowanie 
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Pierożki tortellini ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, a gdy przestygną, wrzucić do dużej miski. Dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę. Natkę z pietruszki opłukać, wysuszyć i posiekać.  Paprykę konserwową odcedzić i pokroić w kostkę.  Dodać pokrojonego w kostkę ogórka. Dołożyć do reszty składników. Do oliwy z oliwek dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

SAŁATKA Z CIECIORKĄ I TORTELLINI 1

Smacznego! :)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii ciecierzyca, przyprawy, sałatka, tortellini, w sosie i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *