Rozmaryn

rozmarynROZMARYN ma żywiczny aromat. Używany jest do mięs: wołowiny, drobiu i cielęciny. Rozmaryn rozgrzewa i działa napotnie, ma właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne. 

Pochodzi z wybrzeża Morza Śródziemnego, gdzie dorasta nawet do 3 metrów.

rozmaryn (1)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii przyprawy, zioła i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *