Majeranek

majeranekMAJERANEK ma lekko szczypiący, a zarazem delikatny smak. Można go stosować zamiast soli w diecie bezsolnej. Świetnie smakuje jako dodatek do tłustych mięs, dań z ziemniaków i warzyw. Nadaje się do przyprawiania różnych farszów, dań z roślin strączkowych, grochówki, żurku i flaków.

Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, obecnie rośnie dziko tylko w Turcji i na Cyprze.

majeranek (1)

Informacje o Brzoza Gotuje

Brzoza Gotuje to portal kulinarny dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania. Jeżeli poszukujesz inspiracji, nowych przepisów, ciekawych pomysłów, dań na każdą okazję – tutaj znajdziesz to wszystko i jeszcze więcej. Przepisy kulinarne są proste, ciekawe i oryginalne.
Ten wpis został opublikowany w kategorii przyprawy, zioła i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *